Laadpaal bedrijf subsidie – De laadpaal subsidie gids voor ondernemers | laadVOL

De overstap naar elektrisch rijden is niet alleen een verantwoorde keuze voor het milieu, maar kan ook met een laadpaal bedrijf subsidie financieel aantrekkelijk worden. Met de groeiende aandacht voor duurzaamheid en de dringende behoefte aan vermindering van CO2-uitstoot, zijn er verschillende stimuleringsregelingen in het leven geroepen om de overgang naar elektrische mobiliteit te versnellen. 

Specifiek voor bedrijven zijn er diverse subsidies beschikbaar die deze overgang aantrekkelijk maken. In dit artikel duiken we in de wereld van zakelijke laadpaal subsidies en bekijken we welke mogelijkheden er zijn voor ondernemers die de groene stap willen zetten.

 

Laadpaal bedrijf subsidie – De laadpaal subsidie gids voor ondernemers | laadVOL

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden voor bedrijven?

Met de juiste laadpaal bedrijf subsidie kunnen ondernemingen profiteren van fiscale voordelen, wat een significante kostenbesparing kan opleveren. Wellicht heb je gehoord dat er op landelijk niveau in 2023 geen subsidie beschikbaar is voor particulieren die een laadpaal aan huis willen. 

Gelukkig is dit anders voor bedrijven. Verschillende subsidiemogelijkheden, zoals de MIA en Vamil, maken het aanschaffen van een laadpaal fiscaal voordelig voor jouw bedrijf. Naast fiscale voordelen kan de keuze voor elektrisch rijden uw bedrijf een modern en duurzaam imago geven. Het laat zien dat je betrokken bent bij de transitie naar groenere mobiliteit en bereid bent te investeren in de toekomst.

 

Overzicht van beschikbare subsidies voor laadpalen

Als je overweegt een laadpaal bedrijf subsidie aan te vragen, is het goed om te weten welke subsidies er precies beschikbaar zijn. Op landelijk niveau kunnen bedrijven gebruik maken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Deze fiscale regelingen zijn specifiek ontworpen om bedrijven te stimuleren in milieuvriendelijke investeringen, zoals het plaatsen van een of meerdere laadpalen. Voor Vereniging van Eigenaars (VvE’s) wordt het vanaf 1 januari 2024 zelfs nog aantrekkelijker met een subsidie voor de aanleg van elektrische leidingen voor laadpalen.

Daarnaast zijn er lokale initiatieven. Verschillende gemeenten bieden de mogelijkheid om als elektrische rijder een openbare laadpaal aan te vragen. Deze lokale stimulans toont aan dat gemeenten de overstap naar elektrisch rijden volledig steunen.

 

Hoe vraag je een laadpaal subsidie aan voor je bedrijf?

Het proces voor het aanvragen van een laadpaal bedrijf subsidie kan per regeling en gemeente verschillen. Voor landelijke subsidies zoals de MIA en Vamil, dien je de aanvraag in te dienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Voor lokale subsidies en initiatieven kan het proces variëren. Veel gemeenten hebben echter een eenvoudig online aanvraagformulier. Het is raadzaam om altijd eerst contact op te nemen met jouw gemeente om te informeren naar de specifieke voorwaarden en het aanvraagproces.

Het aanvragen van een laadpaal bedrijf subsidie vergt enige voorbereiding. Zorg dat je alle benodigde documentatie bij de hand hebt en dat je voldoet aan de voorwaarden van de desbetreffende subsidie. Dit verhoogt de kans op een succesvolle aanvraag.

 

Veelgemaakte fouten bij het aanvragen van subsidies (en hoe ze te vermijden)

Een van de meest gemaakte fouten bij het aanvragen van een laadpaal bedrijf subsidie is het niet volledig of onjuist invullen van het aanvraagformulier. Zorg altijd voor een zorgvuldige en complete aanvraag.

Een andere valkuil is het niet op de hoogte zijn van alle beschikbare subsidies. Zoals eerder vermeld, kunnen er naast landelijke ook lokale subsidies beschikbaar zijn. Het is raadzaam om altijd een volledig overzicht te hebben voordat je een aanvraag indient.

Tot slot, let op deadlines en termijnen. Veel subsidies hebben een beperkte looptijd of een vastgesteld budget. Wacht daarom niet te lang met jouw aanvraag om teleurstelling te voorkomen.

 

Waarom kiezen voor laadVOL als partner in laadpaal installatie?

Kiezen voor laadVOL betekent kiezen voor expertise en kwaliteit. Ons team is volledig op de hoogte van de beschikbare laadpaal bedrijf subsidie mogelijkheden en kan jouw hierbij ondersteunen.

Bij laadVOL geloven we in een groene toekomst en werken we er hard aan om deze visie te realiseren. Onze ervaring en kennis zorgen ervoor dat jouw laadpaal installatie vlekkeloos verloopt. Met laadVOL ben jij altijd up-to-date en klaar voor de toekomst. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

 

    Terugbelverzoek

    Wij zullen binnen 24 uur contact met je opnemen.

    Wist je dat jouw bedrijf kan profiteren van fiscale voordelen en subsidies bij de overstap naar elektrisch rijden? In onze nieuwste blog ontdek je de actuele laadpaal bedrijf subsidie mogelijkheden. Lees snel verder.
    Scroll naar boven